V MGC Bistrica se vrača bralni klub

Branje ni samo zabavno, ampak je tudi poučno. Beseda za besedo, stran za stranjo, počasi vendar vztrajno, s pomočjo naših predstav, vstopamo v svet, ki ga je za nas spisal nekdo drug. Najsibodi pesnik ali pisatelj.

Vsak izmed spoznava in doživlja svet na sebi lasten način. Marsikomu se med branjem prebujajo spomini na preteklost, porajajo pomisleki na prihodnosti ali spreminjajo pogledi na sedanjost. Vsakršno branje je posebno in edinstveno. Unikatno.

Knjiga je dobra prijateljica in tiha zaupnica. Zakladnica spoznanj in številnih modrosti. Priljubljena družba tako mlajšim, kakor tudi starejšim, ki s pomočjo branja premagujejo osamljenost in v pogovorih o prebranem izmenjujejo poglede, misli ter doživljanja. Na tovrsten način pa ohranjajo bližino in druženje.

Po več mesečnem premoru se v MGC Bistrica vrača bralni klub, ki je med stanovalci doma izjemno priljubljena oblika druženja in pa klepeta. Gospa Irena je navdušena bralka, ki jo starostniki že zelo dobro poznajo in se jo vedno znova razveselijo. Tokrat bo starostnike obiskala v ponedeljek, 15. marca ob 10.30 uri in se po kar dolgem času z njimi znova pogovarjala o knjigah, ki jih je zanje izbrala.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi