V imenu stanovalcev MGC Bistrica, iskrena hvala za prekrasne rože

Narava se vztrajno prebuja iz zimskega spanja in privablja naše poglede k občudovanju v tople barve ovite cvetove rož, ki s seboj nosijo pomembno sporočilo veselja, mladosti in pa nežnosti. Pomladni cvetovi naj bi oznanjali zaključek zime in v prenesenem pomenu zmago življenja nad minljivostjo. Gre za simbol čilosti in pa razcveta.

Razkošni cvetovi burijo domišljijo. Že od nekdaj vzbujajo naše občudovanje ter zanimanje. S svojo podobo privabljajo poglede, s prijetnimi vonji nagovarjajo nosove, skupaj, kot celota, pa pobožajo našo dušo in razveselijo duha. Pogled na rože nas umiri, ob tem pa se počutimo prijetno. V nas se naselita upanje in pa optimizem. Občutek, da se marsikaj da in da se bo vse uredilo in pomirilo.

Rože so nekoč uporabljali kot zakodirano sporočilo, ki je sporočalo to, česar besede niso smele ubesedit. Tisto nekaj, kar je bilo nezaželeno ali celo prepovedano izrazit. Skrito sporočilo je bilo tako namenjeno izključno osebi, ki je rože prejela. In tako so si ljudje s podarjanjem rož, šopkov in pa različnih aranžmajev, izmenjevali skrita sporočila namenjena zgolj njim.

Tudi danes nam lahko skrbno izbran šopek rož pomaga v našem imenu in namesto nas narediti nekaj, česar sami morebiti še ne znamo ali ne zmoremo. Vsak izmed nas ga lahko izbere kot priročno darilo ali skrito sporočilo. Kot drobna pozornost s katero lahko povemo veliko več, kot bi zmogli povedati z besedami.
Vsak izmed nas se je na svoj način soočal s spremembami, ki jih je v naš vsakdan vnesel tako covid-19 kakor številne prepovedi, ki smo jih v malo več kot letu dni bili primorani spoštovat in upoštevat. Tudi stanovalci MGC Bistrica so se na svoj način zoperstavili virusu in skušali kar se da optimistično gledat na prihodnost. Z izjemnim veseljem, navdušenjem, ganjenostjo v očeh, ter nasmehom na licu, so s hvaležnostjo sprejeli prelepe rože, ki jih je zanje velikodušno podarila gospa Nuša Stupica, iz Cvetličarne Nuša Stupica iz Vira pri Domžalah. Stanovalci doma in pa zaposleni lepo skrbijo za rože, ki so znotraj zidov doma naše svoje novo domovanje.

Srčna hvala v imenu stanovalcev in ekipe MGC Bistrica.

Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi