Upokojenci Domžal vnovič prvi v Zagorju ob Savi

Ob občinskem prazniku Zagorja ob Savi je letos po dveh letih zaradi korona razmer ponovno potekal moštveni turnir društev upokojencev, pripravilo ga DU Zagorje ob Savi. Tako kot prejšnja leta so tudi letos povabili zasedbo DU Domžale, saj se z zasavskimi šahisti že tradicionalno tkejo prijateljske vezi.

Uvodoma je udeležence pozdravil Marko Jurič, sicer tudi šahovski sodnik, v imenu DU Zagorje ob Savi. Žal tokrat ni bilo Francija Kotnika iz Trbovelj, dolgoletnega dobrega prijatelja domžalskih šahistov, ki je umrl leta 2020. Na turnirju so odigrali dvokrožni turnir in šest kol, vsak igralec je imel na voljo 10 minut za razmislek.

Domžalčani so igrali zanesljivo in zabeležili pet zmag, le v prvem kolu so igrali neodločeno z močno zasedbo DU Trbovlje. Najboljši mož ekipe je bil kapetan Mirko Čokan, ki je na četrti deski osvojil vseh šest točk, Marjan Karnar na prvi in Boris Skok na tretji sta zbrala 4.5 točke, Jože Skok na drugi deski pa 4 točke.

Med igro na sedežu DU Zagorje ob Savi., foto: Mirko Čokan

Odločilno je bilo četrto kolo, ko so Domžalčani premagali DU Trbovlje z 2.5:1.5, Karnar, J. in B. Skok so remizirali, Čokan pa je zabeležil zelo pomembno zmago.

Vrstni red: DU Domžale 11 (meč točke), 19, DU Zagorje ob Savi 1 – 8, 14.5, DU Trbovlje 5, 13.5, DU Zagorje ob Savi 2 – 0, 1.

Po tekmovanju je sledilo prijateljsko druženje udeležencev turnirja ob občinskem prazniku občine Zagorje ob Savi.

Na proslavitvi zmage v Sahara baru na Viru.

Avtor: Jože Skok; Foto: Mirko Čokan in DU Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi