Stanovalci MGC Bistrica in člani Društva Lipa med slikami in strunami

Ta teden so člani Društva Lipa poskrbeli za zanimivo kulturno dogajanje v MGC Bistrica. V ponedeljek, 18. marca je potekala otvoritev slikarske razstave gospe Antonije Pacek, v četrtek, 21. marca pa so avlo MGC Bistrica preplavile melodije citrark in kitaristk.

V avli MGC Bistrica so na ogled dela gospe Antonije Pacek, ki se je začela ukvarjati s slikanjem tik pred upokojitvijo. Kot samouk se je leta 2008 včlanila v Univerzo za tretje življenjsko obdobje Lipa Domžale in tako pričela nabirati slikarske veščine in znanje pod mentorstvom dipl. slikarke Marije-Mojce Vilar. Svoje znanje je nabirala tudi pri akademskem slikarju Simonu Jugovic-Finku, Nuši Lapajne-Čurin, mag. um. akad. ter pri drugih mentorjih in znanih slikarjih. Packova ustvarja v različnih slikarskih tehnikah, od akrila, olja, pastela, akvarela, oglja, tuša do stekla in kolažev. Običajno gre za motive tihožitij, portretov, karikatur, živali, rož, narave.

Da je gospa Antonija umetniška duša, dokazuje tudi to, da se je pridružila skupini citrark iz Društva Lipa, ki jo vodita Damjana Praprotnik in Jasmina Levičar.

Četrtkovo dopoldne so stanovalcem MGC Bistrica polepšale dan z glasbenim nastopom citrarke in kitaristke Društva Lipa. Glasbeni program je obsegal narodne, zabavne ter narodno-zabavne pesmi, ki so ga popestrile tudi s petjem. Vodja, gospa Damjana Praprotnik, je MGC Bistrica izročila tudi zbornik 10 let med strunami, ki je izšel ob njihovi desetletnici. Stanovalce MGC Bistrica so spodbudili tudi k ustvarjanju pesmi, kjer so bile vse besede na eno črko.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: MGC Bistrica

 

Tagi