Srečanje upokojencev v Domžalah – dan za druženje, spoznavanje in sodelovanje

Društvo upokojencev Domžale je v sodelovanju z Občino Domžale pripravilo 3. srečanje upokojencev v Domžalah, ki je potekalo v četrtek, 8. junija 2023, med 13. in 18. uro v Športnem parku Domžale. To je bil dan, namenjen za druženje, spoznavanje in sodelovanje, ki je bil obarvan s pestrim kulturnim programom ter poln dobre domače glasbe.

Na srečanju so se upokojenci med sabo lahko dodobra spoznali, si izmenjavali izkušnje, delili nasvete, se spoprijateljili z drugimi društvi iz PZDU Ljubljana okolica, predvsem pa je bil to dan za radost in veselje. Vodstvo Društva upokojencev Domžale je v organizacijo srečanja vložilo veliko truda in priprav, kar se je seveda poznalo tudi na sami izvedbi srečanja, ki je bilo organizirano res na kvalitetni ravni. Lahko bi rekli, da je bilo srečanje prava paša za oči, saj so si udeleženci obenem lahko ogledali razstavo raznih izdelkov različnih društev, na voljo pa je bila tudi bogata ponudba turističnih produktov Domžal. Prav tako je bil kulturni program zelo pester in raznolik, zato je vsak udeleženec srečanja zagotovo našel nekaj za svojo dušo.

Tretjega srečanja upokojencev v Domžalah in upokojencev PZDU Ljubljana z okolico se je udeležilo tudi nekaj vidnih članov Zveze društev upokojencev Slovenije in drugih gostov. Tako se je srečanja udeležil predsednik ZDUS-a Janez Sušnik, predsednik PZDU Ljubljana in okolica Janez Čepeljak, podžupan Občine Domžale Borut Ernestel, vodja službe za turizem Občine Domžale Mira Bečan ter predsednik Društva upokojencev Domžale Toni Prus.

Za prijetno in zabavno vzdušje je poskrbel Ansambel Žibert, v kulturnem programu po pozdravnih nagovorih vodstva DU Domžale in gostov, so nastopili Citrarska skupina Notice ter ljudski godec Tone Malenšek s pevko Majdo Novak iz DU Podgorica – Šentjakob, Ženski pevski zbor Stane Habe Domžale, Moški pevski zbor Janez Cerar Domžale, pevke ženske skupine Šola zdravja, za plesne ritme pa so poskrbele članice in člani Folklornega društva Groblje, Domžale. Prireditev je povezovala Marija Radkovič, pridružila se ji je tudi recitatorka Marica Androjna. Srečanja so se udeležili tudi upokojenci iz Pokrajinske zveze društev upokojencev Ljubljana z okolico.

Udeleženci srečanja, za katerega si organizatorji prizadevajo, da bi postal tradicionalen, so preživeli prelep dan, ki jim bo ostal v lepem spominu. Kot se je slišalo iz ust organizatorjev srečanja, ni iz trte zvit tisti stari pregovor, ki pravi, »Ne samo delati, tudi veseliti se, je pomembno za življenje.«

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi