Rdeči noski pred MGC Bistrica v Domžalah

Na poti ob Bistrici me je v petek, 12. marca 2021, presenetila glasna glasba in živžav, ki je prihajal s parkirišča pred vhodom v MGC. Sklenila sem pogledati, kaj se dogaja, saj nismo več vajeni poskočnih, veselih javnih dogodkov. Brez obotavljanja sem skrenila z začrtane poti. Navkljub sivemu vremenu in oblakom, ki so komajda zadrževali dež, se je pisana skupinica klovnes in klovnov na vso moč trudila razveseliti starejše, ki so se skrivali za zidovi svojega doma v MGC Bistrica.

Nekaj njih je stopilo na balkone in so z nasmejanimi obrazi opazovali »razgrajače«, ki so bili nihče drug kot Rdeči noski. Pa ne tisti, ki radi posedajo pred vinotoči in nadvse vneto preizkušajo nove vinske okuse temveč tisti, ki otrokom v bolnišnicah in tudi starejšim v domovih s svojimi klovnovskimi nastopi prinašajo svetlobo in veselje.

Nedaleč od nas je stala skupinica otrok na sprehodu, ki se je, tako kot jaz, ustavila in si dogodek radovedno ogledovala. Naenkrat nebo ni bilo več tako sivo in tudi pločnik ne preveč moker, da ne bi lahko počakali do konca predstave in z veseljem zaploskali umetnikom, ko so ti končali svoj nastop. Malo je treba, da bi delili veselje, sem pomislila in naredila še par posnetkov, za vse vas, ki Rdečih noskov še niste srečali.

Avtorica: Mimi Šegina; Foto: Mimi Šegina

Komentarji uporabnikov
Tagi