Pustne maske obiskale MGC Bistrica

Tudi stanovalci in oskrbovanci varovanih stanovanj MGC Bistrica so na svoj način praznovali pustni torek. Priprave so se pričele že v petek, 17. februarja z iskanjem in zbiranjem pustnih mask.

Torkov dopoldan je za stanovalce in oskrbovance varovanih stanovanj MGC Bistrica minil v sproščenem in prijetnem druženju ter praznovanju. Po auli so dišale ocvrte miške in ostale dobrote. Veliko je bilo smeha, dobe volje, našemljenih stanovalcev, varovancev in zaposlenih, ki so skupaj, z združenimi močmi, sodelovali v čudovitem in zabavnem pustnem kvizu, ki ga je pripravili in odlično vodil delovni terapev Vid.

Je bilo pa pustno praznovanje tudi medgeneracijsko obarvano, saj so MGC Bistrica v pustnih maskah obiskali tudi otroci iz Vrtca Dominik Savio Domžale, ki so zapeli tri prečudovite pustne pesmice.

Komisija v sestavi direktorica Snežana Golob in strokovna vodja Irena Štrus, je s posvetom delovnega terapevta Vid izbrala in podlila nagrade za naj masko moškega stanovalca, naj masko žensko stanovalko in naj masko za skupino 3. nadstropja stanovalcev doma.

Posebno nagrado so pa podelili tudi delovni inštruktorici Mojci, ki je bila izbrana za najlepšo zaposleno. Manjkala ni niti maškara Tete Pehte, pod katero se je skrivala Lili, nekdanja sodelavka in sedaj upokojenka srčne ekipe, ki skrbi za starostnike, ki so našli svoje novo domovanje v lepem okolju tik ob Kamniški Bistrici in za zidovi doma starejših z moderno in bogato infrastrukturo MGC Bistrica.

Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Tagi