Petje in kostanj v Domu upokojencev Domžale

V tem tednu je bilo v Domu upokojencev Domžale res pestro dogajanje. Ker so bile temperature še vedno vse prej kot jesenske, so tudi v tem tednu sveto mašo darovali kar na terasi, kar je omogočilo stanovalcem, da so se je udeležili v kar velikem številu. Svež zrak človeka poživi in ga spravi v dobro voljo, še posebno če je zraven dobra družba.

V sredo je bilo dopoldne že nekoliko bolj jesensko in megleno, ampak dobre volje v domu to ni pregnalo. Še več jo je bilo, saj so stanovalcem zapeli pevci Moškega pevskega zbora Janez Cerar pod vodstvom odlične in vedno nasmejane Marike Haler. Da pa je bilo res poskočno, so s seboj prinesli tudi harmoniko in ob njenih melodijah so tako stanovalce, kot pevce močno zasrbele pete.

Ker pa paše tudi kakšna mirna aktivnost, stanovalci radi preberejo tudi kakšno dobro knjigo. Za to je v tem tednu poskrbela ga. Milena, ki vsakih 14 dni s Potujočo knjižnico zagotovi bralne poslastice tako za stanovalce, kot za zaposlene.

V Domu upokojencev Domžale so res izkoristili tople dni in kot se za te dni spodobi, je zadišalo tudi po kostanju. Skupaj s prostovoljci, ki čez leto obiskujejo stanovalce, so se poveselili na kostanjevemu pikniku. Za dobro vzdušje pa so poskrbele pevke pevskega zbora zaposlenih Nova zarja.

Čeprav se bližajo hladnejši dnevi, niso v Domu upokojencev Domžale nič zaskrbljeni, saj jim dobre volje ne manjka in si bodo naredili luštno tudi v teh krajših, s soncem manj bogatih dneh.

Avtor: Tjaša Kobol, dipl.del.ter.; Foto: zaposleni v Domu upokojencev Domžale

Tagi