Obisk Ženskega pevskega zbora Staneta Habeta v MGC Bistrica

Četrtek 9. septembra 2021, je bil Medgeneracijski center Bistrica Domžale odet v srčno petje ob spremljavi kitare. Naše stanovalce so s svojim nastopom presenetile pevke Ženskega pevskega zbora Staneta Habeta iz Domžal, ki je bil ustanovljen leta 1979. Ime nosi po vodji zbora, ki je to delo vestno opravljal kar 20 let, gospodu Stanetu Habetu, nato pa je vajeti gospa Marika Haler, ki je zbor vodila 20 let, zadnje 2 leti pa zbor vodi gospa Andreja Polanec.

V zboru sicer prepeva od 20 do 25 upokojenk, v našem centru pa nas je obiskalo 15 članic. Popoldne je bilo obarvano v prepevanje pesmi, ki so našim stanovalcem še kako drage, saj jih popeljejo nazaj v mladost in katere v njih vzbudijo prav posebne občutke topline ter veselja. Stanovalci so se prepevanju z veseljem pridružili in na ta način popestrili svoj vsakdanjik v MGC Bistrica, kjer se trudimo, da bi bili vsi nastanjeni čim bolj vključeni in aktivni.

Ob tej priložnosti pa se želi ekipa MGC Bistrica iskreno zahvaliti gospe Mariki Haler, ki dvakrat tedensko prihaja v naš dom in s srčno dobroto in čudovito energijo prepeva in vzpodbuja naše stanovalce k prepevanju in ohranjanju ljudskih pesmi.

MGC Bistrica; Foto: MGC Bistrica

Tagi