Obisk domžalske županje mag. Renate Kosec na dnevu odprtih vrat Društva Lipa Domžale

Društvo Lipa – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale v mesecu oktobru ponovno pričenja s študijskimi programi in vstopa v 27. leto izobraževanja za starejše. V ponedeljek, 18., in torek, 19. septembra, so v društvu Lipa Domžale pripravili dneva odprtih vrat s predstavitvijo študijskih programov.

Obiskovalce je na prvem dnevu odprtih vrat društva Lipa Domžale na sedežu društva, na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah, obiskala županja Občine Domžale mag. Renata Kosec. Županja je pohvalila delo društva, ki šteje že preko 550 aktivnih članov. Z navdušenjem si je ogledala predstavljene aktivnosti, v katere se lahko vključijo starejši. Dodala je, da je lepo videti starejše občane, kako preživljajo čas v prostoru društva z drugimi, ki so jim že postali dobri prijatelji in si tako polepšajo vsakdan. Kot je dejala Dodič Marija, mentorica literarne skupine: »To je moja zadnja tretjina življenja, zato bom zelo premislila, čemu bom posvetila svoj čas«.

»Vsi se enkrat srečamo z obdobjem, ki mu rečemo »tretje življenjsko obdobje«. To je čas, ko nam kar naenkrat lahko postane dolgčas. Tu, pri nas, pa je priložnost, da se vključite v dodatne aktivnosti, ki jih omogoča društvo Lipa. V društvu lahko pridobivate ali obnavljate znanje v različnih dejavnostih, se udeležujete kulturnih dogajanj, ustvarjalnih dejavnosti, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini. Vabljeni k vpisu v enega od razpoložljivih študijskih programov,« je še povabil Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale.

Dan odprtih vrat v Društvu Lipa Domžale (Ljubljanska cesta 58, Domžale) bo potekal tudi v torek, 19. septembra 2023, med 9.30 do 12.30 uro. Vabljeni v našo družbo!

Lepo vabljeni k vpisu v nove študijske programe Društva Lipa – Univerze za tretje starostno obdobje. Zagotovo bo vsak od vas v programih našel nekaj, kar ga bo zanimalo.

************************

Društvo LIPA – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale
Telefon: 01 722 66 70
Spletna stran www.drustvo-lipa.si
Uradne ure med študijskim letom
Ponedeljek od 10.00 do 12.00 ure
Torek od 8.30 do 10.00 ure
Sreda od 10.00 do 12.00 ure
Četrtek od 10.00 do 12.00 ure

Vpis v študijsko leto poteka v mesecu septembru in tudi med študijskim letom.

Karin Božič Zupančič; Foto: Arhiv Občine Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi