Nastop citrark, kitaristk in literatk Društva Lipa Domžale v Domu upokojencev Domžale

V domovih starejših občanov po vsej Sloveniji so zelo veseli, če jim pride katera od pevskih ali drugi skupin v goste in jim polepša dan. Varovanci domov so v svoji mladosti tudi radi prepevali, plesali in se veselili, na jesen življenja, ko so moči že opešale, pa se v domovih starejših neizmerno razveselijo vsakega nastopa, pa naj si bo pevski, plesni ali pa tudi literarni. Varovanci plešejo bolj težko, zato pa z veseljem pritegnejo domači pesmi, ki jo v domove prinesejo pevci različnih skupin.

Tako so se v četrtek, 24. junija 2021, stanovalci Doma upokojencev Domžale razveselili Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, saj so jih članice in člani prišli razveselit s pesmijo in besedo. V goste so namreč prišli citrarke, kitaristke in literatke ter starejšim v domu pripravili nepozabno glasbeno literarno dopoldne. Vse skupaj se je odvijalo v debeli senci pod mogočnimi drevesi, pa še pihljalo je prijetno.

Citrarke in kitaristke pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, so zaigrale ter ob igranju tudi zapele lepe domače pesmi, literatki Janka Jerman in Marija Dodič pa sta iz svojih zbirk poezij in zgodb povedale nekaj svojih doživetij, ki sta jih prelili na papir.

Lep dopoldan je tako minil v pravem predprazničnem vzdušju, marsikateri slovenski domači pesmi pa so svoje glasove pridodali tudi stanovalci doma. Na ta način so izrazili veliko odobravanje svojih vodstvenih delavcev kakor osebja, ki se trudi z njimi, da pripravljajo tako izbrane dogodke različnih skupin, kjer vsak starostnik dobi tisto, kar mu primanjkuje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi