Minister Janez Cigler Kralj na obisku v MGC Bistrica Domžale

V petek, 3. septembra 2021, so nas v Medgeneracijskem centru Bistrica Domžale, socialno varstvo, d.o.o., s svojim obiskom počastili minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti g. Janez Cigler Kralj, poslanka Evropskega parlamenta ga. Ljudmila Novak, poslanka ga. Tadeja Šuštar, predsednik občinskega odbora Domžale g. Peregrin Stegnar ter uradna govorka za predsedovanje ga. Urška Pregl.

Pomemben obisk, so v avli doma pričakali stanovalci centra in vsakemu izmed gostov poklonili simbolična darila, ki so jih izdelali v sklopu aktivnosti, ki jih Medgeneracijski center Bistrica nudi ter s pomočjo katerih ohranjamo oz. krepimo motorične sposobnosti ter osebnostno in socialno strukturo naših stanovalcev.

Glavni namen delovnega sestanka je bila dejanska seznanitev z razmerami na terenu, ki so pod resorno pristojnostjo ministrstva, saj ves čas pozorno spremljajo razmere s Covid-19 ter vzporedno prilagajajo ukrepe, da bi v kar največji možni meri preprečili ali pa vsaj ublažili posledice Covid-19. Direktor medgeneracijskega centra gospod Primož Cimerman pa je gostom razkazal tudi notranjost kompleksa, saj MGC Bistrica združuje tako oskrbovana stanovanja in dom za stare kot tudi posamezne lokale, ki si delijo skupni vhod in skupne prostore. Tovrstna organizacija je velika prednost za naše stanovalce, saj jim omogoča kvalitetno in aktivno preživljanje tretjega življenjskega obdobja ter ohranjanje vpetosti v družbo in družbeno dogajanje.

V prijetnem pogovoru smo goste seznanili z načinom dela ter metodami in tehnikami, ki jih pri delu s starejšo populacijo uporabljamo v našem centru. V MGC Bistrica se namreč zavzemamo za vzpostavljanje kakovostne starosti, v kateri posamezniki ohranjajo svojo edinstveno identiteto, avtonomnost in dostojanstvo ob enem pa zaposleni s skupnimi močmi krepimo moč uporabnikov, zato jih vključujemo v dogajanje ter se poslužujemo individualiziranih pristopov pomoči in podpore.

Zelo pomemben cilj in vizija celotnega tima centra je srčnost in vključevanje stanovalcev, kar za MGC Bistrica pomeni predvsem tripartitno sodelovanje med zaposlenimi, stanovalci in njihovi svojci oziroma prijatelji. Kar pa se nam prav tako zdi izredno pomembno za kvalitetno bivanje, je lokalno vključevanje in sledenje novim smernicam na strokovnem področju npr. na področju demence, inovativnih metod dela ipd.

MGC Bistrica Domžale

 

Tagi