MGC Bistrica krasijo adventni venčki

V začetku novembra so v MGC Bistrica pričeli z izdelovanjem adventnih venčkov, ki so jih na ogled in kot navdih za prihajajoči adventni čas postavili v domski kavarni. Zanimanje zanje je veliko.

Eden izmed simbolov predbožičnega časa je vsekakor adventni venec, ki bo v prihajajočih dneh krasil marsikatero domačo mizo. Tradicija izdelovanja adventnih venčkov sega v 19. stoletje, ohranila pa se je vse do današnjih dni in to navkljub spreminjajočim se trendom. Včasih je bil adventni venec okrašen s kar 24-timi svečami, medtem, ko jih je danes precej manj. Štiri sveče, ki jih lahko danes opazimo na adventnem venčku ponazarjajo štiri adventne tedne.

Izdelovanje adventnih venčkov je prijetna in navdihujoča dejavnost, ki povezuje ustvarjalce, pa najsibodi se oblikovanja lotijo mlajši ali starejši. Adventni venčki so bili začetka enostavni ter izdelani iz preprostih naravnih materialov in marsikje še dandanes ohranjajo tovrstno tradicijo.

V začetku novembra stanovalci MGC Bistrica že tradicionalno izdelujejo adventne venčke različnih oblik in velikosti, pri čemer vanje vnašajo svojo kreativnost.

Najrazličnejše adventne venčke, ki so jih s skupnimi močmi in pod mentorstvom delovnih inštruktoric izdelali stanovalci MGC Bistrica, si lahko ogledate v domski kavarni. Lahko se pa odločite tudi za nakup. Kupite pa lahko tudi viseče praznične venčke za na vrata, ki jih najdete poleg stojnice.

Lepo vabljeni.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Tagi