Kraljevi piton, okraševanje smrekice, prepevanje in prazničen obisk

Za stanovalce in oskrbovance varovanih stanovanj MGC Bistrica, se je letošnji december začel malce neobičajno, pa vendarle pestro in zanimivo. 

V začetku decembra jih je obiskal prav poseben gost, prepevali so skupaj s pevci Moškega pevskega zbora Janez Cerar in združili moči pri okraševanju božične smreke. Razveselili pa so se tudi obiska svetega Miklavža, ki je prišel v spremstvu parkeljnov.

Mici je kraljevi piton. Gre za nestrupeno vrsto kače, ki se je na prvi decembrski dan predstavila bolj pogumnim stanovalcem MGC Bistrica. Stanovalci so prav posebnega gosta sprejeli z velikim zanimanjem. Lastnica kraljevega pitona, Teja Jeras, je stanovalcem pomagala pri spoznavanju in rokovanju z nenavadnim, vendar prijaznim in ljubeznivim obiskovalcem.

Drugi decembrski dan se je za stanovalce MGC Bistrica pričel izjemno zgodaj, s pripravo in okraševanjem božične smreke, ki so jo z združenimi močmi postavili v avlo doma. Prijetno druženje so zaključili z rogljički in kuhanim vinom, ki so jim ga pripravili v kuhinji doma.

Pevci Moškega pevskega zbora Janez Cerar so stanovalcem MGC Bistrica in varovancem oskrbovanih stanovanj pripravili pravi Miklavžev koncert in jih povabili k skupnemu petju. Nastopali in prepevali so pod vodstvom zborovodkinje Marike Haler.

Obiskal pa jih je tudi sveti Miklavž v spremstvu parkeljnov.

Petra Petravič; Foto: FB profil Mgc Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi