Kako so teden slovenske hrane zaključili v Domu upokojencev Domžale?

Teden slovenske hrane se danes zaključuje z osrednjim dogodkom – tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tega pa niso obeležili le v vrtcih in šolah, ampak med drugimi tudi Dom upokojencev Domžale.

Danes, 21. novembra, so si stanovalci Doma upokojencev Domžale privoščili domač črn kruh z orehi, maslo, med, jabolka in mleko – živila, ki simbolizirajo pomen lokalne hrane ter povezanost s slovenskim podeželjem. Tradicionalni slovenski zajtrk letos obeležujemo že 15. leto zapored. Njegov namen je osveščati o pomenu uživanja kakovostne, lokalno pridelane hrane ter spodbujati zdrav način življenja.

Letošnje geslo »Moja izbira je slovenska hrana« poudarja, kako pomembno je podpirati slovenske pridelovalce in proizvajalce ter ohranjati bogato kulinarično tradicijo.

Vir: Facebook stran Doma upokojencev Domžale

Tagi