Jubilejni koncert pevskih zborov Doma upokojencev Domžale

V sredo, 22. novembra, je bil v Domu upokojencev Domžale poseben dan, saj so praznovali jubilejni koncert domskih pevskih zborov. Dvorana je bila napolnjena s pozitivno energijo in smehom, ko so se na odru izmenjevali izjemni nastopi.

Svojo 35. obletnico je praznoval pevski zbor stanovalcev Spominčica. Pevski zbor Nova zarja, v okviru katerega prepevajo zaposleni, pa je letos praznoval 17 let delovanja. Oba zbora od njunega začetka vodi fizioterapevtka Mojca Kerč. Zbora sta zapela pesmi, ki so najbolj zaznamovale njihovo delovanje. To so pesmi, ki se praktično vsak dan pojejo pri telovadbi ter pesmi, ki vse spravijo v dobro voljo. Seveda nista manjkali niti pesmi, s katerimi sta zbora zmagala na Reviji pevskih zborov socialnih zavodov, in sicer leta 2012 v Sežani. Takrat sta zbora zapela pesmi Bleda luna in Silvestrska noč.

Poseben čar so prireditvi dodali stanovalci, ki so se zboroma pridružili na odru in zaplesali z rutkami. Njihova srčnost in volja do sodelovanja so ganili občinstvo, ki jih je nagradilo z glasnim aplavzom. Nepozabno pa je bilo tudi, ko je skupina stanovalcev stopila na oder in zaplesala makareno. Plesni gibi so pritegnili poglede vseh prisotnih, ki so uživali v trenutkih čistega veselja in tudi sami pomigali in zaplesali znane gibe makarene.

Družabno vzdušje se je nadaljevalo s skupino stanovalcev, ki je navdušila z nastopom v žoga bandu. Njihova sinhronizacija in energija so ustvarile pravo zabavo, ki je dvignila razpoloženje v dvorani.

Jubilejni koncert pevskih zborov Doma upokojencev Domžale je bil tako nepozaben dogodek, poln smeha, glasbe in veselja. Prispeval je k povezanosti skupnosti ter pokazal, da je ljubezen do petja, plesa in zabave večna, ne glede na leta.

Zapisala: Tjaša Kobol, dipl.del.ter.; Foto: Dom upokojencev Domžale

Tagi