Gasilski veterani na tradicionalnem tekmovanju v Študi

Že po tradiciji so se gasilski veterani iz Gasilske zveze Domžale zbrali v Študi, kjer je potekalo tekmovanje za starejše gasilke in gasilce Gasilske zveze Domžale. Ker je istočasno potekalo tudi tekmovanje za pokal Krajevne skupnosti Simona Jenka, so se tekmovanja udeležile tudi ekipe iz drugih predelov Slovenije.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo sedem moških ekip in tri ženske ekipe iz Gasilske zveze Domžale ter sedem moških in ena ženska ekipa iz drugih gasilskih zvez. V vsaki ekipi pa je tekmovalo sedem tekmovalcev oziroma tekmovalk. Tako kot je že običaj, so se ekipe pomerile v vaji s hidrantom in v vaji raznoternosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Tekmovanje zahteva od sodelujočih tudi predhodne priprave, saj se na tekmovanju meri hitrost in seveda brezhibnost vaje, ki jo izvajajo. Je pa takšno tekmovanje tudi priložnost za druženje in obujanje spominov. In tako je bilo tudi letos.

Najboljšim ekipam sta predsednik GZ Domžale Matjaž Korošec in predsednica KS Simona Jenko Vera Banko podelila pokale, nato pa je sledilo druženje ob pogostitvi, za kar so poskrbeli gasilci PGD Študa.

Rezultati za pokal GZ Domžale:

  • Starejše gasilke: 1. PGD Jarše-Rodica 2, 2. PGD Jarše-Rodica 1, 3. PGD Rova
  • Starejši gasilci: 1. PGD Jarše-Rodica, 2. PGD Študa, 3. PGD Dob

Rezultati za pokal KS Simona Jenka:

  • Starejše gasilke: 1. PGD Borovnica, 2. PGD Jarše-Rodica 2., 3. PGD Jarše-Rodica 1
  • Starejši gasilci: 1. PGD Ponova vas, 2. PGD Ponikva, 3. PGD Golo

Ob zaključku tekmovanja so starejše gasilske PGD Borovnica spustile zastavo in jo odnesle s tekmovališča, s tem pa se je tudi uradno zaključilo tekmovanje.

Ob koncu so starejše gasilke PGD BOROVNICA spustile zastavo ter jo odnesle s tekmovališča, s tem pa se je tekmovanje uradno zaključilo.

Vsem prejemnikom pokalov iskrene čestitke.

Na pomoč!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi