Domžalski upokojenci vnovič tretji v državi

Finalni turnir Zveze društev upokojencev Slovenije je tokrat potekal v Velenju, gostilo ga je DU Velenje  v njihovem domu, sodelovalo je 13 ekip. Na finalni turnir so se uvrstili lanskoletni zmagovalci regionalnih prvenstev, saj letošnja spričo korona razmer niso bila izvedena. Za Gorenjsko bi denimo moralo potekati na Jesenicah, pa se to ni zgodilo. Domžalčani so že tretjič tretji v državi, po tem ko jim je to uspelo leta 2018 v Litiji in 2019 v Dravogradu.

Omenjeno prvenstvo je čedalje močnejše, saj se tudi upokojenske vrste pomlajujejo in s tem vstopajo na prizorišče močni igralci. Letos je premočno zmagala ljubljanska ekipa Gameljne Rašica, druga je bila mariborska zasedba Maribor  Tabor, tretje pa zanesljivo DU Domžale. Domžalčanom se začetek tekmovanja ni iztekel ravno dobro, saj so visoko izgubili z Ljubljančani, zatem  tesno z Mariborčani  in naposled še remizirali z Mursko Soboto. No potem pa so napeli vse sile, tako da jim je v zadnjem devetem kolu tudi nedoločen izid z močno ekipo Ljubljana Moste zadoščal za tretje mesto. Do drugega mesta jim je zmanjkala ena točka, ki pa na podobnih tekmovanjih lahko pomeni zelo veliko.

Premoč ekipe Gameljne Rašica kaže dejstvo, da so kar trije njihovi  igralci Evald Ule, Dušan Čepon in Tomo Halik bili najboljši na svojih deskah in prejeli manjše pokale. Le na četrti je član DU Domžale Boris Skok bil s 6 točkami najboljši na svoji deski. Vrstni red: Gameljne Rašica 30, Maribor Tabor 25, Domžale 24.5, Krško 21, 5, Ljubljana Moste 20.5, Šentilj Velenje 19.5 itd. V domžalski  ekipi so igrali Marjan Karnar, Bojan Osolin, Jože in Boris Skok. Kapetan ekipe je bil Mirko Čokan, ki je pred tekmovanjem organiziral tudi dva trening turnirja v Sahara baru na Viru.

Avtor: Jože Skok; Foto: DU Domžale; Mirko Čokan

Komentarji uporabnikov
Tagi