Citrarke, kitaristke in literatke Društva Lipa Domžale razveselile stanovalce MGC Bistrica

V domovih starejših občanov po vsej Sloveniji so zelo veseli, če jim pride katera od pevskih ali drugih skupin v goste in jim polepša dan. Varovanci domov so v svoji mladosti tudi radi peli, plesali in se veselili, na jesen življenja, ko so moči že opešale, pa se v domovih starejših neizmerno razveselijo vsakega nastopa, pa naj si bo pevski, plesni ali pa tudi literarni.

V četrtek, 27. julija 2021, so se stanovalci MGC Bistrica Domžale razveselili obiska Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje, saj so jih v pesmi in besedi prišle razveseljevat citrarke, kitaristke pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, ki so ob igranju zapele lepe domače in dalmatinske pesmi ter literatki Janka Jerman in Marija Dodič, kateri sta iz svojih zbirk poezij in zgodb predstavili nekaj svojih doživetij, ki sta jih prelili na papir. Dogodek je potekal v veliki avli MGC Bistrica.

Lep dopoldan je minil v pravem veselem vzdušju, marsikateri slovenski domači pesmi pa so svoje glasove pridodali tudi stanovalci doma, saj imajo tudi v MGC Bistrica svoj pevski zbor. Stanovalci so na ta način izrazili veliko odobravanje svojih vodstvenih delavcev kakor osebja, ki se trudi z njimi, da pripravljajo tako izbrane dogodke različnih skupin, kjer vsak starostnik dobi tisto, kar mu primanjkuje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi