Češminov park gostil 1. srečanje upokojencev Domžal

V soboto, 4. septembra 2021, je v Češminovem parku v Domžalah potekalo prvo srečanje upokojencev občine Domžale. V prijetnem okolju parka so pripravili prireditveni prostor za udeležence, stojnice, manjkala ni niti pijača in jedača.

V vročem dopoldnevu je udeležence najprej nagovoril povezovalec, Boris Kopitar. Ob spremljavi Godbe Domžale je sledil prihod prapora Društva upokojencev Domžale, sledila je še slovenska in evropska himna. Godba Domžale je z glasbo skupine Abba dvignila vzdušje na prizorišču in ob koncu zaključila s koračnico. Na oder je nato stopil predsednik Društva upokojencev Domžale, Toni Prus.

Sledil je pozdravni nagovor podžupanje mag. Renate Kosec, ki je izpostavila, da je vesela, da je društvo upokojencev tako aktivno in nudi kvalitetne vsebine za naše upokojence, hkrati pa dodala, da skupaj z upokojenci dobro sodelujejo in poudarila, da se na Občini zavedajo kako pomembna skupina so upokojenci v naši občini. Kljub vsemu, kar se okoli nas dogaja, se seveda ukrepom primerno ne odpovejmo človeški bližini, saj bomo z virusom, kot izgleda morali še dolgo živeti. Vesela, da se končno spet lahko družimo podžupanja ugotavlja, da vsem ljudem, ne glede na starost v tem času od vsega najbolj manjka, iskren človeški pogled in druženje. »Nasmeh je luč v oknu duše, ki pokaže, da je srce doma« je še zaključila svoj nagovor, s sporočilcem, ki so ga pred vstopom delili upokojenci.

Sledil je nagovor mag. Alenke Bratušek. Po nagovorih je sledila podelitev vrtnic trem najstarejšim članicam društva in Borisova pesem Žametne vrtnice. Sledil je nastop ženskega pevskega zbora Stane Habe DU Domžale in recital Marije Radkovič. V nadaljevanju so se s pesmimi predstavile tudi članice pevskega zbora Šola zdravja, plesna skupina Češminke iz Domžal, Mama Manka, Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar, Folklorno društvo Groblje, Mara Vilar in ljudske pevke. Na odru so se nato pridružili kolesarji DU Radomlje in DU Vir s kratko predstavitvijo. Še nekaj domačnosti so v dogodek vnesli citrarji Notice. Boris Kopitar je ob zaključku z udeleženci delil še nekaj svojih pesmi in kulturni del programa je bil zaključen. Sledil je prijeten klepet in druženje.

Občina Domžale; Foto: Alenka Klinar

Komentarji uporabnikov
Tagi