Častitljiv jubilej v Domu upokojencev Domžale

V Domu upokojencev Domžale se je včeraj odvijalo posebno praznovanje, saj je gospod Franc Markič, eden izmed spoštovanih stanovalcev, praznoval častitljivih 100 let.

Ob tej priložnosti so se mu pridružili vsi njegovi domači, ki so se zbrali, da bi skupaj proslavili ta pomemben mejnik. Veselemu vzdušju so prispevali še člani folklorne skupine Dolsko, ki so z veseljem zaplesali in mu polepšali dan. Prav tako je bil med gosti župan občine Litija, ki je izrazil iskrene čestitke ter voščila za nadaljnja leta. Gospodu Francu je ob tem lepem jubileju prejel Valvasorjev spominski zlatnik. Lepim željam so se pridružili tudi stanovalci našega doma in gospodu Francu podarili ročno izdelano darilo.

Posebno čast pa mu je izkazala tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, ki je ob priložnosti izrekla svoja voščila ter izrazila spoštovanje do gospoda Markiča. Njegova stoletna pot je bila polna življenjskih izkušenj in modrosti, ki so bile vir navdiha za vse prisotne. Ob tej priložnosti smo se združili v želji, da bi gospod Francu Markiču zaželeli še veliko zdravja, sreče in zadovoljstva v nadaljnjih letih.

Avtor: Tjaša Kobol, dipl. del. ter.; Foto: Arhiv DU Domžale

Tagi