Brošura Skupaj za lepšo starost

Skrivnost lepe starosti je dostojen odnos s samoto. – Gabriel Garcia Marquez

Zgornja misel zagotovo drži, a vendar je realnost pogostokrat drugačna, starostniki pa se velikokrat soočate z različnimi stiskami, skrbmi in pogosto v teh preizkušnjah ostajate sami. Na Občini Domžale smo se odločili, da bomo nadaljevali z delom na področju starostnikov, saj ste izredno pomemben del našega okolja.

V brošuri, ki je pred vami smo poskušali zbrati vse organizacije, društva in občinske programe, ki pripravljajo in zagotavljajo različne aktivnosti ali pomoči in skrbijo, da se tudi v jeseni svojega življenja lahko vključujete v lokalno skupnost in si s tem lepšate vsakdan. Predvsem v času epidemije se je izkazalo, da je vaše vključevanje v družbo manjše in prav zato, bi vas radi spodbudili k aktivni participaciji/udeležbi. Občina bo na področju starostnikov še naprej aktivna. Želja je, da v Domžalah čim prej zaživi tudi medgeneracijski center, kjer bomo še lažje nadaljevali z vsemi aktivnostmi na tem področju.

Dragi vsi naši starostniki, ste pomemben del našega kraja, želimo si, da ste aktivni, da s svojimi predlogi in idejami ustvarjate še bolj prijeten prostor zadovoljnih ljudi. Vabim vas, da si ogledate opisane programe, zberete pogum in postanete del tistih aktivnosti, ki vas najbolj veselijo. Marsikatero društvo in organizacija pa je tu za vas tudi, ko se srečujete s stiskami.

Srečno!

Brošuro si lahko ogledate tukaj.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi