S starostjo spomin na ljubezen ne zbledi

»Spremembe so edina stalnica v življenju« je misel, ki smo jo ljudje že nekako ponotranjili in v njenem duhu skušamo sprejeti spreminjajoče se razmere v naši vsakdanjosti.

Že pomlad, ki vztrajno trka na vrata, je letni čas, ki s seboj prinese marsikatero spremembo. Je čas, ko se prebuja življenje. Ko zimsko lenarjenje zamenjamo za številne aktivnosti, ki nas navdajajo z optimizmom in energijo.

Marsikoga misel na pomlad asociira na ljubezen. Najverjetneje eno izmed bolj intimnih občutij, ki pa ga vsak izmed nas doživlja na sebi lasten način. In ravno zaradi tega so tudi pogovori o ljubezni tako zelo zanimivi in raznoliki, spomini nanjo pa še tako zelo živi, četudi so morebiti druge zmožnosti že nekako oslabljene.

Ljubezen je tudi ena izmed bolj priljubljenih tem, okoli katere se pletejo zgodbe v romanih. Ljudem daje upanje ter navdih, za premostitev negotovosti in potreben pogum, za številna dejanja, ki bi drugače ne bila storjena. Ljubezen je skrivnost, ki so jo mnogi že skušali razvozlati, vendar ne glede na vse poizkuse, ostaja še vedno ovita v tančico misterija. Ima pa številne oblike in nianse.

Februarja obeležujemo ljubezen, ki se rodi med osebama, ki si želita skupaj, v družbi drug drugega, prehoditi pot, ki je pred njima. Spomin na tovrstno obliko ljubezni, bodo v MGC Bistrica obeležili v petek, 14. februarja 2020, v popoldanskem času. Skupaj s stanovalci si bodo ob 14.30 uri ogledali film z naslovom Kajmak in marmelada.

Stanovalci in obiskovalci MGC Bistrica vedno znova z navdušenjem prisluhnejo potopisnim predavanjem, ki jih zanje pripravi gospod Rok Kralj. S pomočjo izkušenj in doživetij, na različnih poteh in destinacijah širom sveta, skuša poslušalcem približati življenje, navade in kulturo krajev, ki jih je obiskal. V tokratnem obisku bo predstavil Korziko, četrti največji otok v Sredozemlju. Kaj ga je najbolj prevzelo? Kaj mu je najbolj ostalo v spominu, predvsem pa kakšne so navade domačinov, ki jih je na svoji tokratni poti srečal, boste lahko izvedeli v četrtek, 13. februarja 2020 ob 15.00 uri v jedilnici MGC Bistrica. Lepo vabljeni.

Avtor: Petra Petravič; Foto: pixers in arhiv MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi