Reševalni pes Falko na obisku v Mavrici

V naši enoti Mavrica, smo tudi letos gostili enega največjih strokovnjakov za vzgojo in prevzgojo psa, Jureta Pribičeviča in njegovega psa reševalca, Falka.

Veselje otrok ob pogledu na tako velikega in mogočnega psa je bilo neizmerno. Pozorno smo prisluhnili Juretovim besedam. Ta nam je zelo nazorno razložil, kako pravilno pristopiti k psu, ki ga ne poznamo; kako navezati stik; kaj vse je potrebno, da postanemo dobri in odgovorni lastniki štirinožnih prijateljev. Pokazal nam je, katere so primerne pasje igrače in na kakšen način se lahko s psom igramo. Tako pes postane bolj odziven, vesel, mi pa njegovi še boljši prijatelji. Priča smo bili pravemu pravcatemu reševanju otrok, ki so se v vrtcu ‘izgubili’, Falko, Juretov pes pa jih je s svojim mojstrsko nezmotljivim nosom takoj poiskal ter z glasnim laježem pokazal, kje se ‘izgubljenci’ nahajajo.

Z vzgojenim psom je življenje lepše. Bliža se poletje in našega pasjega prijatelja lahko vzamemo s seboj v hribe, travnike, gozdove, morje … Paziti moramo le na dodatno vodo za psa (če ni potoka ali izvira vode na poti), skrbeti, da se pes ne pregreje, da je pod stalnim nadzorom (na vrvici), da ne prihaja do nesreč.

Druženje smo zaokrožili s prepevanjem prav za naša gosta prirejene pesmice. Naša srečanja so postala nepogrešljiva stalnica, zato smo se z Juretom dogovorili, da se prihodnje leto zagotovo spet vidimo.

Avtor: Tanja Cerar, dipl.vzg.; Foto: Andreja Ropotar Jagodic (Vrtec Urša, enota Mavrica)

Komentarji uporabnikov
Tagi