Prostovoljni gasilci PGD Studenec na obisku v vrtcu Urša, enoti Mavrica

Poslanico ob tednu otroka je v letošnjem šolskem letu spisal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan z naslovom »Povabimo sonce v šolo (vrtec).« V njej se osredotoča na radovednost, na pridobitev znanje, da bi se znali veseliti vsakdana in imeti svetlo prihodnost.

Prihodnost naših najmlajših je v rokah nas odraslih. Tega se zavedamo tudi strokovni delavci v enoti Mavrica, vrtca Urša; ni vse samoumevno, za znanje se je treba potruditi in vlagati vanj del sebe, zavedamo se tudi, da si z radovednostjo širimo obzorje, ki pa ga nato vsakodnevno posredujemo otrokom.

Srčnost, pogum, prostovoljstvo, zvestoba in vdanost so vrednote, ki jih imajo »naši« gasilci prostovoljnega gasilskega društva Studenec. Tudi letos so nas obiskali, čeprav vemo, da imajo veliko dela. Veseli smo bili njihovega obiska, prikaza gasilskega avtomobila in opreme; ponosni pa tudi nanje, da so imeli pred kratkim otvoritev Gasilskega doma.

Kljub temu, da so nas spremljale kapljice dežja, so bili gasilci pripravljeni deliti svoje znanje gašenja, ponovili smo klicno številko v primeru požara, kdo se nam oglasi in katere informacije potrebujejo, da lahko v najkrajšem možnem času prihitijo na prizorišče požara. Niso pa prisotni le ob požarih: potrebujemo jih ob poplavah, naravnih nesrečah, ob zdrsih, prometnih nesrečah, itd.

Vreme ni pokvarilo veselja in vzdušja na obeh straneh, kot opazovalci smo zaznali otroško navdušenje, radoživost, vedoželjnost. In to je bil je le še dokaz več, da ni ovire za gasilce.

Ob zvoku sirene, nasmejanih obrazov, smo se zahvalili in poslovili. V upanju, da se naslednje leto zopet srečamo. Izza oblakov pa je posijalo jesensko sonce. Kdo še dvomi? Mi ne. In ravno to nas bogati – prijaznost, strpnost in druženje.

GASILCI, HVALA VAM!

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, mag.prof.pv.
Tagi