Projekt Varno v prometu – Red je vedno pas pripet

V Projektu Varno v prometu sodelujejo vsi otroci, ki obiskujejo naš vrtec Urša, vezano na postopnost in njihove zmožnosti. Vsako leto znova ugotavljamo, kako pomembno je, da otroke že od majhnega seznanjamo s tem, kako naj bi se vedli kot aktivni udeleženci v prometu. Dejavnosti vezane na projekt planiramo skozi vse leto, sedaj, ko se počasi približuje konec šolskega leta, pa smo se odločili, da bodo v različnih starostnih skupinah potekale različne prireditve, s katerimi bodo otroci svoje pridobljeno znanje in izkušnje še poglobili.

V starejših skupinah otroci skozi vse leto tudi aktivno sodelujejo pri državnem projektu Pasavček. In zato smo za te otroke, pred vstopom v šolo konec aprila organizirali prireditev, ki je otrokom približala pomembnost uporabe varnostnih pasov, hkrati pa so pri različnih postajah lahko sodelovali pri raznolikih izzivih, vezanih na temo promet. Otroke je na začetku pozdravila povezovalka prireditve, ki je otrokom predstavila na kakšen način bo prireditev potekala in v čem se bodo tekom prireditve lahko preizkusili. Svoje znanje so lahko pokazali pri kvizu na temo promet, likovne spretnosti so pokazali pri ustvarjanju semaforjev, svoje teoretično znanje so lahko prenesli v prakso preko igre, kjer so prikazovali različne prometne situacije. Kako pomembna je uporaba varnostnega pasu, so jim predstavili predstavniki Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Pravo presenečenje za otroke pa je bil obisk maskote Pasavček, ki je otroke tekom celotne prireditve spodbujal in poskrbel, da so dejavnosti potekale nemoteno.

V imenu otrok in zaposlenih se zahvaljujem Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa in Zavarovalnici Triglav, ki sta s svojo pomočjo omogočili, da je bila prireditev izvedena v takšni obliki, da so otroci v ponujenih dejavnostih resnično uživali.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

 

Tagi