Projekt Varno v prometu – Kolesarčki v Vrtcu Urša

Tudi to šolsko leto smo bili aktivni pri izvajanju projekta Varno v prometu. Naši najstarejši otroci, ki bodo z mesecem septembrom prestopili šolski prag, so se tekom celotnega predšolskega obdobja seznanjali z različnimi situacijami, s katerimi se bodo srečevali kot aktivni udeleženci v prometu. Po skupinah so potekale različne dejavnosti s katerimi so otroci utrjevali svoje pridobljeno znanje in izkušnje.

Že tradicionalno pa v mesecu maju za najstarejše otroke našega vrtca organiziramo Program Kolesarčki, kot zaključek celoletnega projekta. Pri izvedbi programa Kolesarčki, so se otroci preizkusili v vlogi pešca in voznika. Vozili so se po poligonu z vozili na nožni pogon, naučili pa so se tudi, kako pomembno je, da uporabljajo čelado, ki nas v prometu vedno varuje. V obeh vlogah so otroci upoštevali prometna pravila, postavljene znake, semafor. Pomembno je bilo, da so tekom poligona skrbeli za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Upoštevali so navodila in vozili počasi, niso prehitevali ostalih vozil, niti se niso vanje zaletavali. Vozniki so počakali, da pešci varno prečkajo cestišče in se tudi vedno ustavili, ko so na semaforju videli rdečo luč.

Dejavnost je potekala zelo razgibano, otroci so pokazali veliko interesa in navdušenje nad postavljenim poligonom je bilo s strani otrok na zelo visokem nivoju. Vsako leto opažamo, da pri tej dejavnosti otroci resnično uživajo in aktivno sodelujejo, ter da se preko izvedenega programa resnično vidi, kako široko je znanje otrok na tem področju. Upamo, da bodo otroci, ki gredo jeseni v šolo vse pridobljene izkušnje in znanje uspešno uporabljali tudi v nadaljnjem življenju.

Izvedbo programa Kolesarčki so nam omogočili sponzorji in donatorji, katerim se v imenu otrok in zaposlenih iskreno zahvaljujem, in sicer Matica MB d.o.o., Perenič svetovanje d.o.o., Salomon nepremičnine, Anže Nahtigal s.p., Romana Dečko Grmek s.p., Avto Lovše d.o.o., A kozmetika, Andreja Korošec s.p., Dude, družba za izobraževanje in poslovne storitve d.o.o., JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o. in Zavarovalnica Triglav d.d.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

Komentarji uporabnikov
Tagi