Projekt varno v prometu – Igrica 113 in obisk policistov

V okviru projekta Varno v prometu skladno s postopnostjo, potekajo po različnih starostnih skupinah različne dejavnosti. Vsako leto v mesecu maju si otroci iz vrtca Urša stari 4 – 5 let v okviru preventivnega projekta MNZ RS »Policija za otroke«, že tradicionalno ogledajo lutkovno predstavo 113 – Mali ojoj.

Tudi to leto je bila predstava in dogajanje po njej za sodelujoče otroke zelo pozitivna in znanja polna izkušnja. Lutkovna predstava je otrokom na njim zanimiv in zabaven način predstavila različne nevarne situacije, katere se otrokom lahko pripetijo. Tekom ogleda predstave so otroci lahko videli, kako pomembno je, da v tovrstnih situacijah pravilno odreagirajo. Dogajanje v okviru lutkovne predstave je na otroke naredilo močan vtis, obisk policista, ki je otrokom predstavil svoje delo in delo svojih službenih kužkov pa je bil vrhunec te prireditve. Otroci so z zanimanjem poslušali razlago o delu policista in njegovih štirinožnih službenih prijateljev, še z večjim veseljem pa so opazovali kako poteka treniranje in praktični prikaz dela policijskih kužkov.

Po končani prireditvi smo s strani otrok in strokovnih delavcev prejeli pozitivne vtise o prireditvi, za izvedbo katere se v njihovem imenu zahvaljujem Zavarovalnici Triglav.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice

Komentarji uporabnikov
Tagi