Pri OŠ Domžale in OŠ Rodica zasadili sadna vrtova

Osnovne šole v naši občini sodelujejo v projektu EKO ŠOLA, s katerim gradijo na vrednotah za odgovoren način bivanja na tem planetu. Tako imajo na OŠ Domžale in OŠ Rodica tudi šolsko vrtilnico, kjer učenci skozi vse leto obdelujejo vrt ter se na ta način učijo in tudi sami aktivno sodelujejo pri pridelavi bio zelenjave. Pred dnevi je obema osnovnima šolama Krajevna skupnost Slavka Šlandra financirala zasaditev demonstracijskega sadnega vrta.

Zasaditev sadnih dreves, je bil hkrati tudi praktični delu pouka za učence. Zamenjali so nekaj rastlin in jih nekaj dodali. Tako imajo sedaj zasajen oreh, jabolka, hruško, kutino, aronije in lešnik. Na novem igrišču pri OŠ Domžale pa tudi okrasni kostanj.

Predsednik KS Slavka Šlandra dr. Franc Habe nam je povedal, da bodo še letos pri obeh osnovnih šolah tisti del vrta, ki je namenjen zelenjavi in dišavnicam, ogradili z železniškimi pragovi. Tako bo tudi ta del vrta tak, kot bi moral biti in ne bo nanj silil plevel iz trate in okolice. Prav tako bodo grede dvignjene za lažjo obdelavo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: dr. Franc Habe
Komentarji uporabnikov
Tagi