Pravljični palček v Knjižnici Domžale

Pravljični palček je bralno spodbujevalni projekt, ki ga organizira Knjižnica Domžale v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi osnovnih šol iz občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin in posameznikov.

V letošnjem šolskem letu je skupno število sodelujočih 1521. S tem dokazujemo, da se zavedamo, kako pomembno je branje otrokom že v predbralnem obdobju.

Otrokom in njihovim staršem pripravimo priporočilni seznam kvalitetnih slikanic, izbrane pravljice pa potem po svojem izboru povedo vzgojiteljici, učiteljici, svojim vrstnikom … Izdelajo tudi zanimive likovne izdelke, ki se jim »porodijo« ob poslušanju pravljic.

Pravljičnega palčka zaključujemo v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Organizatorica festivala – založba Miš je podarila vsaki skupini in mentorici slikanico Posluh, jazbec gre! pisateljice Nine Mav Hrovat. Seveda pa so otroci prejeli tudi bralno priznanje.

V vrtcih in šolah so potekali slavnostni zaključki. Tako bo otrokom Pravljični palček ostal v lepem spominu.
Vsem otrokom iskreno čestitamo, zahvaljujemo pa se tudi staršem, vzgojiteljicam, učiteljicam, knjižničarkam…, ki so sodelovali pri projektu.

Lep pravljični pozdrav in nasvidenje jeseni.

Nives Podmiljšak; Lidija Smerkolj Turšič

Komentarji uporabnikov
Tagi