Pravljični palček je v čarobni svet knjig popeljal 1300 otrok

V Knjižnici Domžale je te dni v dopoldanskem času kot v svetu pravljic in ustvarjalnic, saj potekajo otroške delavnice ob zaključku projekta Pravljični palček za vrtec in šole. Pravljični palček je bralni projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi devetletk osnovnih šol. V projektu je sodelovalo skupno okrog 1.300 otrok iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin.

Ob našem obisku danes dopoldne, so bile v Knjižnici Domžale tri skupine otrok iz Vrtca Urša Domžale. Sprejela jih je vodja oddelka za otroke in mladino, Stanka Zanoškar. Ker zaključek projekta sovpada s festivalom Bralnice pod slamnikom, ki ima letos slogan »Ko odrastem bom srečen!«, je tudi delavnica potekala na temo sreča.

Otroci so najprej poslušali pravljico o palčku, ki je našel srečo, nato pa so izdelali škatlico sreče, kamor so dali čarobni kamenček. Na koncu pa so otrokom podelila priznanja za njihovo udejstvovanje v Pravljičnem palčku. Otroci so se proti vrtcu odpravili s škatlico sreče in čarobnim kamenčkom ter seveda s priznanjem, da so pridno spoznavali čarobni svet knjig.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi