Pravljična 20 – Taborjenje v Turnšah je bilo letos obarvano pravljično

Na obrobju vasice Turnše, kjer ima Turistično rekreativno društvo Turnše – Češenik urejen prijeten prostor za druženje članov, je od sobote, 25. junija 2016, pa vse do torka, 28. junija 2016, odmeval otroški smeh in veselje. Odvijalo se je tradicionalno taborjenje za vse otroke od 4 do 15 let, ki so želeli začetek šolskih počitnic preživeli v naravi. Ker je letos potekalo taborjenje že 20. zapored, so ga proslavili v družbi pravljičnih junakov.

Kot pravi taborniki so se v dneh taborjenja priučili nekaj taborniških veščin (postavljali in kurili ognje, se naučili uporabljati šotorko za vse priložnosti, se orientirali na lovu za zakladom…), čofotali v bazenu, se spuščali po vodni drči, se s kanuji zapeljali po bajerju, prebudili ustvarjalno žilico na ustvarjalnih delavnicah, spoznali konjička in se zavihteli v sedlo… Ob vseh dogodivščinah so se starejši taborniki podali še na bivak, kjer so 1 dan preživeli noč na prostem in tako preizkusili svoje taborniške veščine v kuhanju, postavljanju kurišča in seveda postavljanju strehe nad glavo. Mi smo jih obiskali na zadnji dan, ko so člani društva in starši podirali tabor, otroci in animatorji pa so se še zadnjič spuščali po drči.

Predsednik Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik Jani Jeraj nam je povedal, da se je letošnjega tradicionalnega taborjenja, ki je bil največji do sedaj, udeležilo 55 otrok, za njih pa je skrbelo 16 animatorjev. Vmes so imeli tudi nekaj dežja, ampak je po njegovih besedah najbolj pomembno to, da so se imeli otroci lepo.

Animatorka Urška Kovač je dejala, da je letošnje taborjenje že 20. zapored in so ga poimenovali Pravljičnih 20: »Pod tem naslovom smo želeli otrokom predstaviti pravljično stran. Poimenovali smo se po pravljičnih junakih. Program, ki je bil zelo vsebinsko bogat, je bil pravljično obarvan.« Imeli so tudi nekaj gostujočih skupin, kot je cirkuška skupina Čupakabra, čarodeja … Kot je že običaj so vsakega, ki je taboril prvič, krstili in ga na ta način sprejeli v njihovo taborniško družino. Kljub temu, da jih je med taborjenjem presenetil dež, ni bilo problema, saj so takrat prilagodili aktivnosti, ki so jih izvajali v brunarici in velikem šotoru. Vse dni taborjenja so otroci dobro jedli in pili, ob večerih pa so se zabavali pri tabornem ognju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, TRD Turnše – Češenik; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi