Pravijo da smo drugačni… res je, ker smo zmagovalci!

Iz Osnovne šole Roje prihajajo posebni športni tekmovalci, ki na tekmovanjih Specialne olimpijade vedno posegajo po najboljših uvrstitvah. Za zmage se borijo ob podpori učiteljev in staršev.

V posebni program vzgoje in izobraževanja na OŠ Roje so vključeni učenci, ki zaradi primanjkljajev pri razvoju posameznih sposobnosti na športnih tekmovanjih ne morejo enakovredno konkurirati zdravim vrstnikom. Kljub temu pa dnevno z vadbo izboljšujejo svoje motorične sposobnosti, kar dokazujejo na tekmovanjih Specialne olimpijade. Ta tekmovanja so organizirana tako, da vsakemu tekmovalcu s prilagoditvijo nalog in razdelitvijo v manjše skupine, povečajo možnosti za zmago. Specialni olimpijci v Sloveniji tekmujejo v 12 športih, tudi športniki iz OŠ Roje se vključujejo v številne od njih. Učenci se potrudijo po svojih najboljših močeh in pogosto posegajo po najboljših uvrstitvah. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

Posebej pa se v imenu otrok in staršev zahvaljujem našemu donatorju, Medobčinsko društvo Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju občin Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, ki so nam v letu 2015 velikodušno pokrili del stroškov. Hvala ker nas razumete in podpirate!

Avtor: OŠ Roje; Foto: OŠ Roje
Komentarji uporabnikov
Tagi