Postni oratorijski dan v župniji Domžale

Kaj je lepšega, kot si sam izdelati butarico za cvetno nedeljo, okraske za okrasitev velikonočnega praznika, za pričakovanje Jezusa, ki je premagal smrt. Kljub vsej tehniki in raznim dobrinam se danes še najdejo otroci, ki so jim všeč oratoriji, kjer se naučijo veščin izdelovanja različnih stvar. Če pa imaš še prave animatorje, ki vedo mlade pritegniti s svojimi spretnostmi, je pa še toliko boljše.

Postni oratorijski dan je v župniji Domžale potekal v soboto, 13. aprila 2019. S programom so začeli ob 9.00 uri zaključili pa so ob 14.00. V letošnji oratorijski zgodbi so se srečali s Pilatom, ki je Jezusa na zahtevo velikih duhovnikov obsodil na smrt. Čeprav si je kot znamenje nedolžnosti umil roke, njegova krivda zato ni nič manjša. Pred lastno vestjo ni moč pobegniti. Tako se je 20 animatorjev in 85 otrok srečalo z zgodbo, ki so jo tudi ponazorili.

Po oratoriju pa je prišel čas za  izdelavo  butaric, ki jih bodo prinesli k sveti maši na cvetno nedeljo. Pri butaricah je pomagalo osem odraslih domžalskih skavtinj in skavtov, ki so s seboj prinesli leskove veje, bršljan, pušpan in ostalo zelenje za izdelavo in okrasitev butaric, ki so jih otroci z veseljem izdelovali. Poleg izdelave cvetnonedeljskih butaric pa so potekale tudi ostale delavnice, kjer so s pomočjo mladih animatorjev otroci izdelovali še okraske za velikonočne praznike, izdelali so si svoje bakle, ki jih bodo uporabili ob prižigu velikonočnega ognja v soboto pred velikonočno nedeljo, učili pa so se tudi izdelati ptičke iz testa ter jih speči. Ob ustvarjanju pa je bil čas tudi za katehezo in igro.

Po končanem ustvarjalnem dnevu so starši prišli po zadovoljne otroke, ki so s svojo roko poustvarili svojevrstne umetnine, katere bodo polepšale cvetno in velikonočno nedeljo.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Simona Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi