Poslanica župana ob prvem šolskem dnevu

Dobrodošli prvošolčki in ponovno pozdravljeni šolarji,

Vsako leto se razveselim dneva, ko v šolske klopi skupaj s podžupanjo in podžupanoma Občine Domžale pospremim novo generacijo prvošolčkov. Letos našega obiska žal ne bo, vendar sem prepričan, da bomo tekom leta vse nadoknadili.

Domžalska občina združuje šest osnovnih šol, dve podružnici in eno dislocirano enoto v Jaršah. Tako kot vsa leta doslej smo tudi letos poskrbeli, da se boste šolarji v svojih šolah počutili kar se da prijetno in varno, zato smo tudi letos investirali v posodobitve objektov. Med poletjem smo razširili jedilnico na OŠ Domžale, pričenjamo s širitvijo jedilnice na OŠ Rodica, na OŠ Preserje pri Radomljah smo prenovili streho objekta in v POŠ Ihan preuredili dve učilnici in avlo. Zavedam se, da ste mladi naša prihodnost in želim si, da bi se v vaših šolah dobro počutili ter jih z veseljem obiskovali. Veseli me, da je število prvošolčkov vsako leto zelo visoko. Letos vas prvič v šole vstopa kar 462. Dobrodošli! Upam in želim vam, da se boste počutili prijetno ter se veliko novega naučili – pa ne le snovi in drugih znanj, temveč tudi praktičnih življenjskih veščin sodelovanja, dela v skupinah in spoštovanja drug do drugega.

Vsako leto vam znova zaželim, naj bo vaša pot v šolo varna. Bodite previdni v prometu, na vašo pot v šolo in domov pa bomo posebej pozorni vsi, tako starši kot vozniki. Prepričan sem, da boste na poti opazili tudi novosti v naši občini, kot je na primer nov Most srčnih ljudi pod Šumberkom, nove ceste in pločniki ter urejeni parki in igrala. Ne le varna, vaša pot v šole naj bo predvsem prijetna in vam v veselje.

Vsem želim prijeten, varen in uspešen začetek novega šolskega leta. Prvošolčkom, ki šolska vrata odpirajo prvič pa želim prijeten uvod v novo poglavje njihovega življenja. Občina Domžale na prvi šolski dan vsem domžalskim prvošolcem poklanja majhno pozornost – nahrbtnik, prvošolsko rutko in knjigo z naslovom Hrošček Simon širi zadovoljstvo.

Spoštovane ravnateljice in ravnatelji, učiteljice in učitelji, strokovne delavke in delavci,

Preteklo šolsko leto ste bili postavljeni pred velik izziv, vendar ste ga uspešno prestali in dokazali svojo prilagodljivost, sposobnost sodelovanja in izjemno strokovnost, za katero si zaslužite veliko spoštovanje. Nobenega dvoma ni, da ste kos vsem izzivom, želim pa vam, da bo le-teh čim manj in bomo lahko spet vzpostavili nazaj rutino. Naj bo vaše delo pospremljeno z veliko lepimi trenutki, zabavnimi uricami, vedoželjnimi vprašanji učencev in nasploh, naj vam bo prijetno z učenci deliti svoje znanje in izkušnje.

Toni DRAGAR

Župan

Komentarji uporabnikov
Tagi