Podžupanja mag. Renata Kosec učencem OŠ Roje razdelila novo pobarvanko hroščka Simona – Varno na poti

Danes, 27. marca, je podžupanja mag. Renata Kosec pričela z obiski domžalskih šol v okviru projekta Varno na poti. Občina Domžale je namreč oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila. Na Občini Domžale smo namreč ugotovili, da je veliko aktivnosti na področju varnosti v prometu za učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci vrnejo na ceste, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način utrditi njihovo znanje.

Na današnjem obisku je podžupanja ugotovila, da morda pa to ne velja za pridne učence OŠ Roje, ki niso prav nič pozabili na svoje znanje o varnosti v prometu in so se spomnili vseh pravil. Zahvala gre predvsem učitelju Slavku Lenaršiču, ki učence uči prometnih pravil in jih tudi pripravlja na kolesarski izpit. 

Učence je najprej nagovorila gospa ravnateljica Marjanca Bogataj, kateri gre tudi velika zahvala za vodenje tako odlične šole. Podžupanja mag. Renata Kosec je učencem povedala nekaj besed o projektu in jih tudi povabila na obisk Občine Domžale. Pobarvanko pa je predstavil predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maksimiljan Karba. Gospod Karba je bil več kot trideset let policist in je tako še vedno odlično seznanjen s to tematiko. Otrokom je na podlagi pobarvanke razložil najpomembnejša prometna pravila. Pri tem pa poudaril, da teh pravil ne upoštevamo samo v času prihoda in odhoda v šolo, temveč tudi in predvsem v popoldanskem času. Želimo si namreč, da bi vsi domžalski otroci imeli lepo otroštvo in da bi s preventivnimi dejanji preprečili nesreče. Vsem učencem smo razdelili pobarvanke in upamo, da jim bodo koristile ter da se bodo ob barvanju zabavali.

Podžupanja mag. Kosec si je po končani predstavitvi ogledala še vrt in zunanje šolsko igrišče, kjer so se na današnjem čudovitem sončku igrali otroci. Ogledali smo si novo pridobitev – bobne, prav tako pa poškodovani nov trampolin, ki so ga pred kratkim ponoči porezali. Predvsem zanimiv je njihov vrt, saj na njem delajo učenci pod mentorstvom učiteljev in tako spoznavajo osnove vrtnarjenja, ki jim bodo vsekakor prišle prav v njihovem življenju.

Avtor: Občina Domžale, Urad župana
Tagi