Počitniško varstvo na Osnovni šoli Rodica v času zimskih počitnic

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale smo v času zimskih počitnic, od 15.02.2016 do 19.02.2016, na Osnovni šoli Rodica organizirali počitniško varstvo. Počitniškega varstva so se udeležili otroci iz okoliških šol, od prvega do četrtega razreda osnovne šole. Program je bil oblikovan tako, da so lahko aktivno preživljali svoj prosti čas, temeljil pa je na ustvarjanju, druženju in gibanju. Ker nam vreme v času zimskih počitnic ni bilo najbolj naklonjeno, smo se večino časa zadrževali v notranjih prostorih osnovne šole Rodica.

V ponedeljek smo si v šoli ogledali film Robotki, nato pa so otroci peli ob spremljavi kitare. Med drugim so otroci z veseljem barvali pobarvanke, spet drugi so se igrali z lego kockami. V torek je sledilo naravoslovno izobraževanje, saj smo izdelovali lava lučke, nato pa smo iz rolic toaletnega papirja in kolaž papirja izdelali različne živali (sovo, čebelo …). Ta dan nas je obiskal tudi dirigent Godbe Domžale Damjan Tomažin in nam predstavil pozavno ter harmoniko. Učenci so imeli možnost preizkusiti, kako trobiti na pozavno in igrali na harmoniko. Otrokom je šlo več kot odlično. Skupaj z dirigentom smo tudi peli, za otroke je pripravil tudi nekaj glasbenih ugank. V sredo smo v gospodinjskem praktikumu pekli hrenovke v testu in otroci so jih z veseljem pojedli. Poleg tega pa so izdelovali nakit iz perlic. Četrtek je bil kino dan, zato smo se odpravili v Kulturni dom Franca Bernika in si ogledali film Robinson Crusoe, po filmu pa smo se odpravili nazaj v šolo in sledilo je ustvarjanje na temo filma. Iz rolic toaletnega papirja in kolaž papirja smo izdelali like iz filma (papigo Maka, ježevko Epi, ptičko Kiki …). Otroci so rekli, da jim je bil film zabaven in smešen. Zadnji dan, v petek, smo izdelovali izdelke iz slanega testa. Vsak dan smo se odpravili tudi v telovadnico in bili aktivni – otroci so tekmovali v poligonu, igrali nogomet, se igrali …

Po izpeljanem počitniškem varstvu smo otroke povprašale, kako se jim je zdelo počitniško varstvo in rekli so, da jim je všeč, ker je organiziranih veliko dejavnosti, lahko se družijo s prijatelji, ustvarjajo, se igrajo, pojejo … Starši so bili podobnega mnenja, saj so rekli, da otroci zelo radi obiskujejo počitniško varstvo, predvsem zaradi druženja s prijatelji in ker je organiziranih veliko dejavnosti. Skupaj smo lepo preživeli zimske počitnice in vse skupaj upamo, da se vidimo, ko bo organizirano naslednje počitniško varstvo.  

Avtor: Teja Medle, Nena Tomelj Bobnar in Eva Gruber
Komentarji uporabnikov
Tagi