Pikapolonice iz enote Čebelica vrtca Urša okrasile EKO smrekico

V našem vrtcu, vrtcu Urša, Domžale smo zelo ustvarjalni. Pikapolonice iz enote Čebelica smo letos že drugo leto sodelovale na Hoferjevem in Medexovem natečaju Deluj EKO ohrani čebelo in smreko. Letošnja nit okraševanja EKO smreke je bil odpadni, naravni material. Naš vrtec je EKO vrtec, zato nam to ni povzročalo težav.

Ker smo najstarejša skupina (stari smo 5 – 6 let) so predloge za okrasitev podajali otroci. Skupaj smo se odločili in okrasili našo EKO smreko. Odločili smo se za listje, ki smo ga nabrali na našem igrišču. Sušili smo ga dva tedna. Smreko smo najprej polepili nato smo se lotili okraskov.

Izdelali smo tri vrste naravnih okraskov. Prve zvezdice so otroci izstrigli, jih namazali z Mekol lepilom in jih povaljali v belem pesku. Na vrhu pa je pentlja iz rafije, katero so nekateri otroci uspeli narediti tudi sami. Pri drugih zvezdicah pa smo uporabili še satje, ki smo ga prilepili na sredino zvezdice, okrog smo jo namazali z Mekol lepilom in jo povaljali v pesku. Tudi tukaj so na vrhu pentlje iz rafije. Okrog in okrog smreke pa smo navezali prav posebno verigo iz rafije, verigo prijateljstva. Iz naravnega materiala (koruza, želod, kapice želoda) smo naredili še tretje okraske. Otroci so na laks nanizali naravni material in izdelali EKO okraske, ki smo jih privezali na verigo.

Vrh smreke smo okrasili z zvezdo, ki smo jo polepili s kapicami želoda, na sredini pa je prilepljeno satje. Ob ustvarjanju smo uživali, sodelovali in se med seboj še bolj povezali.

EKO smreka naše skupine se je uvrstila med 100 nagrajenih EKO smrek in bo razstavljena v poslovalnici Hofer Ljubljana BTC. Vsi, še posebno otroci se zelo veselimo nagrade.

Prav tako pa čestitamo našim prijateljem Ptičkom, iz enote Češmin, ki bodo tako kot mi, dobili nagrado za njihovo EKO smreko. Njihova EKO smreka pa bo razstavljena v poslovalnici Hofer Domžale.

Vzgojiteljici Katja Pogačnik in Janja Urankar

Komentarji uporabnikov
Tagi