Pestro zimsko počitniško varstvo na OŠ Rodica

Tudi letos je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine na OŠ Rodica potekalo zimsko počitniško varstvo. Potekalo je od ponedeljka, 27. 2. 2017 do petka, 3. 3. 2017. V varstvo so bili vključeni otroci iz domžalskih ter okoliških osnovnih šol, od prvega do petega razreda. Cel teden je bil zelo pester.

Izvajalke počitniškega varstva smo program popestrile z različnimi ustvarjalnimi, športnimi, kulturnimi, plesnimi dejavnostmi, čas pa smo si krajšali tudi z družabnimi igrami. V ponedeljek smo predvsem spoznavali svoje nove prijatelje, naredili smo si svoje maske, igrali, šli na sprehod in uživali. Sledil je pustni torek in rajanje maškar. Pri malici smo se posladkali s pustnimi krofi, kasneje pa smo plesali, se sladkali s slanim prigrizkom, risali na obrazke, šli v telovadnico in bili zelo razposajeni. Seveda, če pa so šolo zavzele maškare. V sredo je sledil dan robotike, saj so prišli s podjetja »mali TehnoVed«. Predstavili so nam različne konstrukcijske igrače, iz katerih smo naredili avtomobile. Bilo jih je ogromno različnih in otrokom res ni zmanjkalo domišljije. Bili so razvrščeni v tri skupine. Ena skupina je izdelovala avtomobilčke, kjer jih je poganjala le baterija, druga skupina je izdelovala avtomobilčke, katere so upravljali z daljinci. Tretja skupina pa je naredila avtomobilčke, ki jih je poganjala voda. Kasneje so predstavniki »malega TehnoVeda« priredili tudi nekaj iger za otroke. Četrtek je spet minil v znamenju kina. V spremstvu učiteljic smo se odpravili do kulturnega doma Franca Bernika, kjer smo si ogledali risanko Zapoj. Otroci so bili nad risanko navdušeni. Po koncu risanke smo se odpravili nazaj v šolske prostore in na temo risanke tudi ustvarjali. Zadnji dan počitniškega varstva pa smo ustvarjali. 

Otroci so z navdušenjem spet povedali, da jim je bilo počitniško varstvo všeč, ker:

  • ustvarjamo,
  • gremo v telovadnico,
  • se družimo s prijatelji,
  • delamo zapestnice …

Izvajalke počitniškega varstva predvsem upamo, da so se otroci kaj novega naučili, se imeli super, se zabavali in da se ob naslednji priložnosti spet srečamo.  

Avtor: Daša Ložar, Klara Tome in Eva Gruber
Komentarji uporabnikov
Tagi