Pestra pustna sobota za male domžalske maškare

Pustna sobota je za nami, zato si lahko sedaj vsi malce oddahnemo, sploh pa naši najmlajši, saj je bilo pestro sobotno pustno dogajanje v prvi vrsti namenjeno njim. Tudi letos so domžalski otroci lahko pravi pustni utrip in pustno rajanje doživeli na dveh lokacijah, ki sta bili povezani z otroško pustno povorko, le-ta pa je male pisane maškare in njihove starše prepeljala iz enega pustnega prizorišča na drugega.

Pustna sekcija Striček iz Vira in Služba za turizem Občine Domžale sta tudi letos na pustno soboto poskrbela, da je bil ta dan namenjen predvsem malim maškarcam. Pustno dogajanje se je začelo v Češminovem parku, kjer sta nepregledno množico malih maškarc in njihovih staršev zabavala dvorni norček Beni in princesa Zala.

Otroci so se posladkali s slastnimi Ivankinimi krofi in se v spremstvu animatorjev, domžalskih maskot, kurentov, godbe in mažoretk odpravili po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici do velikega ogrevanega šotora v Športnem parku na Viru, kjer se je nadaljevala zabava s princeso Zalo in dvornim norčkom Benijem, ki sta skozi rajanje, ples, smešne skeče in pustne norčije otroke popeljala v pravljični svet. To pa še ni bilo vse. Sledilo je še veliko družinsko pustno rajanje, za kar je letos poskrbel Challe Salle, ki je s svojimi glasbenimi hiti obnorel vse zbrane.

Tudi tokrat je bila pustna sobota s svojim pustnim dogajanjem za najmlajše, ki so se za to priložnost spremenili v svoje priljubljene pravljične like, močno zabavna, kar se je videlo po iskrivih otroških očeh. Pust je le pust in škoda bi bilo, da gre mimo nas. Veliko bolj je zabavno, če se mu pridružimo pri pustnih vragolijah.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro in Simona Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi