Pesmi, obarvane in prežete z jesenjo, odmevale v MGC Bistrica Domžale

V četrtek, 15. novembra 2019, je bilo v avli Medgeneracijskega centra Bistrica ponovno veselo. Dva dni po praznovanju sedmega rojstnega dne, so se varovancem in stanovalcem s svojimi glasovi predstavile pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Moravče, ki so za to priložnost pripravili izbran program pesmi.

Kljub temu, da je bilo zunaj turobno vreme, saj nekaj časa že nismo videli sonca, so bile njihove pesmi obarvane in prežete z jesenjo, varovanci in stanovalci pa so pri vsaki pesmi, na sporedu so bile stare ljudske pesmi, pridodali svoj glas, da je bilo vsem prav prijetno toplo. Zbor je na klaviaturah spremljal zborovodja prof. Milan Kokalj, ki je med premori povedal tudi nekaj šal, s katerimi je še dodatno dvignil veselo razpoloženje v avli, kjer je potekal koncert.

»Za prijatelje, si je treba čas vzet«. Tako se je glasila zadnja pesem Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Moravče. In so si vzeli čas. Za stanovalce, zaposlene in strokovne delavce MGC Bistrica. Pevke in pevci so jim pod umetniškim vodstvom prof. Milana Kokalja pripravili res čudovit koncert ljudskih in ponarodelih pesmi. Ob koncu koncerta se je strokovna vodja v MGC Bistrica Irena Štrus zahvalila pevkam in pevcem, da so si vzeli čas za druženje z njimi. Vsi pa se že veselijo naslednjega njihovega obiska, saj je ta zbor že večkrat gostoval pri njih.

Številni dogodki, ki jih organizirajo v MGC Bistrica, so tako le eden izmed načinov, s katerim želijo starostnikom omogočiti, da bi se počutili sprejeto in varno, tako v objemu okoliške narave, kakor tudi na novo odkritega življenja v zanje novem domovanju.

Mešani pevski zbor Društva upokojencev Moravče organizira samostojne koncerte znotraj občine Moravče ter večkrat na leto gostuje na raznih prireditvah. Zbor gostuje v raznih domovih za starejše in v otroških vrtcih, pa tudi izven meja občine veliko zahajajo in razveseljujejo staro in mlado.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi