Pandemija COVIDA-19 spremenila načrte članom Društva Šola zdravja

11. Občni zbor Društva Šola zdravja

Društvo Šola zdravja se je letos prilagodilo negotovosti časa, zaradi pandemije covida-19, zato je letošnji redni 11. občni zbor članov izjemoma izpeljalo kot delne občne zbore po skupinah. Zadnjih nekaj let je društvo letni občni zbor prirejalo v veliki Športni dvorani v Domžalah, saj je znano tudi po velikem odzivu udeležencev, ki se osrednjega letnega dogodka udeležijo iz različnih slovenskih krajev – skupine društva namreč delujejo po vsej Sloveniji.

Izpolnjene zapisnike delnih občnih zborov, ki so jih člani društva po skupinah izvedli do konca junija, je v roku vrnilo 181 skupin od skupno 220, seštevek vseh udeleženih članov pa je bil 2709 (od skupno 4803), so sporočili iz društva. Zelo so zadovoljni z velikim odzivom članov in se vsem javno zahvaljujejo. To je velika spodbuda za vse, ki se vsakodnevno trudijo, da društvo deluje tekoče, posebej v teh negotovih časih, ko si vsi prizadevamo nastali situaciji prilagajati primerno in odgovorno.

Vsi sklepi so bili sprejeti in tako je bila potrjena tudi predlagana nova sestava upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije. Dosedanji predsednici društva Zdenki Katkič so zaupali še en štiriletni mandat. Potrdili so tudi novo podpredsednico društva, Bernardko Krnc, mag. ekonomskih znanosti, ki je članica skupine Šmarješke Toplice.

Skupinam Društva Šola zdravja se lahko pridružite kadarkoli in kjerkoli, saj so z oranžnimi majicami zelo opazni in lahko jih srečate na različnih koncih Slovenije. Vadijo zunaj, na svežem zraku, na varni razdalji in ne uporabljajo nobenih pripomočkov oziroma rekvizitov. Vadba “1000 gibov”, po katerem je društvo znano, se je v času pandemije izkazala za zelo spodbudno, saj nobeden od članov društva ni zbolel za covidom-19, čeprav gre večinoma za starejšo populacijo (povprečje 69 let). Tudi Ministrstvo za zdravje je prepoznalo poslanstvo Društva Šola zdravja, ki skrbi za ohranjanje in izboljševanje zdravja prebivalcev, zato jih pri tem tudi podpira kot primer dobre preventivne prakse.

Avtor: Neda Galijaš; Foto: Društvo Šola zdravja

Tagi