Otroške zimske radosti

Starka zima nam je nasula nekaj snega. Pobelila je hribe in po dolgem času tudi doline, zato v teh prazničnih mrzlih dneh, polnih sonca, starši iščejo vse mogoče lokacije, kjer bi se lahko s svojimi otroci malo sprostili in se naužili sonca.

Tako vidimo starše z otroki na vsakem hribčku. Še posebej pa je veselo na hribu, ki mu nekateri rečejo Postovka, spet drugi pa Pustovka, ki se nahaja med Kinološkim društvom in avtocesto.

Danes, ko smo bili na terenu, se je precej mladih družin odpravilo na ta dolg in kar strm hrib. Starši ter tudi malo večji otroci so v hrib vlekli sani, navzdol pa so se spustili ali samo otroci ali pa otroci skupaj z enim od staršev. Veseli živ žav se je razlegal po pobočju, starši so se družili, klepetali med seboj, se imeli lepo ter se v mislih vrnili v svoja mlada leta, ko so še kot otroci sami iskali teren za sankanje. Otroci pa so se veselili na svoj način in se postavljali en pred drugim.

Še nekaj dni bo lepo, zato se splača izkoristiti vsak sončni žarek, ki posije na sneg, ki nas vzradosti ter spravi v dobro voljo staro in mlado.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi