Županja na Super tradicionalnem zajtrku v Vrtcu Urša

Županja mag. Renata Kosec se je v petek, 17. novembra 2023, ob 8. uri odzvala povabilu na “Super tradicionalni slovenski zajtrk” in obiskala Vrtec Urša enoto Pikapolonica v Dobu.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato je temu žitu namenjena večja pozornost.

Županja mag. Renata Kosec je ob obisku v vrtcu povedala: »Projektu tradicionalni slovenski zajtrk v domžalskih vrtcih in šolah se vsako leto rada pridružim. Ta izobražuje in obvešča mlade in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, gospodarske dejavnosti in za širše okolje«.

Občina Domžale bo še naprej spodbujala omenjeni in podobne projekte, ki puščajo dolgotrajne pozitivne sledi – da bi zajtrkovali hrano iz lokalnega okolja, da se bo v šolah in vrtcih več govorilo o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja. Otroke v enoti Pikapolonica sta z namenom ozaveščanja o čebelarstvu danes obiskala tudi Majda Koderman in Milan Burja.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi