Za junake zime bo z Niko Križnar navijalo več kot 4.000 Otrok Triglava

Dolino pod Poncami bo obiskalo več kot 1.200 otrok s spremljevalci iz Osrednje Slovenije

Junake zime bo k zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava. Med njimi bodo učenci in njihovi spremljevalci iz 20 osnovnih šol, dveh šol s prilagojenim programom in varovanci petih varstveno delovnih centrov iz Osrednje Slovenije. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.

»V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi. Vem, da prisotnost mladih navijačev veliko pomeni vsem skakalcem. Ko tekmujem, sem tudi sama navdušena nad otroškimi spodbudami, saj najmlajši navijači vedno povedo točno tisto, kar mislijo. Njihovo veselje tako pritegne, da bi jih najraje objel in se jim zahvalil, da so prišli,« je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Nika Križnar in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v Planico:

Z Niko Križnar bo za junake zime navijalo več kot 4.000 Otrok Triglava: (Foto: arhiv Zavarovalnica Triglav)

»Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!«

Za skakalce navijajo že več kot štiri desetletja

Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

V dolino pod Poncami tudi otroci in varovanci iz Osrednje Slovenije

Planico bodo letos obiskali tudi učenci 20 osrednjeslovenskih osnovnih šol, dveh osrednjeslovenskih šol s prilagojenim programom in varovanci petih varstveno delovnih centrov. »Ogled skokov v Planici bomo letos omogočili več kot 1.100 šolarjem in varovancem s spremljevalci, ki jih bo pri tem spremljalo več kot 100 spremljevalcev. Verjamemo, da bodo mladi navijači, ki prihajajo iz kar 17 osrednjeslovenskih občin, z veseljem del največjega slovenskega športnega praznika. Želimo jim, da se povežejo v močnem navijanju in se domov vrnejo bogatejši za edinstveno izkušnjo,« najmlajšim navijačem sporoča Primož Rot, direktor ljubljanske območne enote Zavarovalnice Triglav.

Znan zmagovalec natečaja za pokal Planica 7

Dogajanju pod Poncami se otroci in mladi letos pridružujejo tudi z izvirnimi risbami za pokal Planica 7. Pravi pokal bo narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka. Mladi ustvarjalec bo na zadnji dan največjega slovenskega športnega praznika pokal za tekmovanje Planica 7 izročil skakalcu, ki bo v štirih dneh zaključka svetovnega pokala zmogel sedem najboljših skokov. Dogajanju v Planici se bodo pridružili tudi nadobudni mladi umetniki Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so tekom ustvarjalnega natečaja za svoje risbice prejeli največ glasov širše javnosti.

Znana je zmagovalna risba ustvarjalnega natečaja za pokal Planica 7

Petra Petravič; Foto: Zavarovalnice Triglav

 

Tagi