“Visok” obisk na OŠ Dragomelj

Tik pred počitnicami si je čas za obisk na naši šoli vzel nekdanji košarkar Deanthony Langston, ki ga Slovenci poznamo po tem, da je bil eden izmed prvih dveh ameriških košarkarjev, ki je zaigral v dresu ljubljanske Olimpije. Tistih časov se še vedno rad in z nostalgijo spominja. Izvedeli smo, da je svojo športno kariero začel kot študent na univerzi v Kaliforniji (Long Beach State), zadnja aktivna leta kariere pa je preživel pod koši na Japonskem. V Slovenijo je priletel ob upokojitvi dresa s številko deset, legendarnega Dušana Hauptmana, potem pa ostal še nekaj dni, saj je nad Ljubljano in Slovenijo povsem navdušen. Obljubil je, da se zagotovo še vrne, saj ima tukaj veliko prijateljev.

Z njim so se v šolski telovadnici pogovarjali učenci osmih in devetih razredov. Najprej se jim sam predstavil, odgovarjal je na radovedna vprašanja učencev in z njimi prijetno poklepetal. Povedal jim je, kako je v življenju najbolj pomembno biti dober človek in da naj tudi oni temu sledijo. Primerjal je igro košarke v času njegove aktivne kariere in danes, izpostavil nekaj košarkarjev, ki jih najbolj spoštuje in dodal, da se v Sloveniji počuti zelo dobro, predvsem pa varno.

Na koncu pa je na vrsto prišlo tisto, kar so učenci z vznemirjenjem pričakovali – na šolskem igrišču videti pravega ameriškega košarkarja in skupaj z njim metati na koš. Na obrazih tistih pravih ljubiteljev košarke so nasmehi ostali še dolgo. Upamo, da nas še kdaj obišče.

Avtorica: Metka Šum, prof. slovenščine

Tagi