Velik korak naprej na poti k znanju

Čeprav se večina otrok veseli prvih korakov v šoli, je za nekatere lahko prehod iz brezskrbnega otroškega obdobja v šolske klopi stresno. In ravno zato je prvi šolski dan za vse, ki stopajo na pot učenosti v prvi razred nekaj posebnega.

Kar malo spretnosti je potrebno uporabiti, da se uskladijo vse potankosti, kajti Osnovna šola Janko Kersnik Brdo ima še dve podružnici v Blagovici in Krašnji. V slednjo je letos vstopilo 13. prvošolcev, med njimi pa prevladujejo fantje, znanje pa jim bo podajal učitelj.

Male nadobudne glavice, ki željno pričakujejo novih znanj in spoznanj, so na prvi šolski dan spremljali starši ter pri nekaterih še sestrice in bratci, da se ne bi slučajno premislili in jo mahnili kar takoj domov. Zbrane je najprej nagovorila ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih, ki je prvošolčkom razložila, da prihajajo sicer v večjo hišo, a da so v tej hiši vsi kot ena družina in da verjame, da se bodo dobro počutili v njej. Županja Lukovice mag Olga Vrankar jim je poleg vseh dobrih želja zaželela, naj le obdržijo vsaj delček otroške nagajivosti, razposajenosti in , da jim ne bo nihče zameril, če bodo kdaj kakšno ušpičili. Seveda ob tem ni pozabila, da naj bo vse le v mejah normale, kajti sedaj so že veliki in učenci osnovne šole, čeravno je podružnična.

Ravnateljica je prvošolcem predstavila njihovega razrednika Nejca, ki je pozdravil vse zbrane ter tudi poklical vsakega prvošolca posebej. Iz njegovih rok so prejeli rutico, ki je znak, da so prvošolci, ravnateljica jim je podarila kapo v rumeni barvi, da se ve iz katere šole so, iz rok županje pa so prejeli nahrbtnike. Sledila je še skupna fotografija za spomin, nato pa so prvošolci z razrednikom odšli v razred.

Imejte se lepo in uživajte v šoli, ki je kot ena malo večja družina.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi