V občini Lukovica šolski prag z navdušenjem prestopilo 65 prvošolcev

Prvi šolski dan je bil za prvošolce poln vznemirjenja, pričakovanj, dvomov, radovednosti in veselja. Šolski prag so prestopili s široko odprtimi očmi, plaho in pogumno hkrati, samozavestno in z velikimi pričakovanji.

Z navdušenjem je šolski prag v občini Lukovica prestopilo 65 prvošolcev. Tako kot vsako leto, je prvošolce v matični OŠ Janka Kersnika Brdo ter podružničnih šolah v Krašnji in Blagovici pozdravila in nagovorila županja mag. Olga Vrankar. Med drugim jim je povedala, da postajajo del velike družine OŠ Janka Kersnika Brdo, v kateri bodo bivali naslednjih devet let: “Učitelji in strokovni pedagogi šole bodo poskrbeli, da bo šola za vas varen in prijeten drugi dom, v katerem boste pridobivali nova znanja in širili svoja obzorja. Zato bodite radovedni, željni znanja, ki bo vaše edino bogastvo. Smejte se, zabavajte se, družite se, vse to je šola.”

Županja jim je zaželela, da bi šol radi in z veseljem obiskovali in se v njej varno počutili. Prav tako jim je zaželela, da bi poleg znanja v novem okolju našli tudi prave prijatelje, s katerimi bo njihovo šolanje še bolj kratkočasno in prijetno. “Bodite ustvarjalni, raziskujte svet okoli vas z odprtimi očmi in predvsem zmeraj verjemite v svoje sposobnosti. Zapomnite si, da na mladih svet stoji, zato je vaša izobrazba, ki naj bo le najboljša, še kako pomembna – ne le za vas in vaše družine, pač pa tudi za okolje, v katerem živite,” jim je še zaželela županja.

Kot vsako leto, je tudi letos Občina Lukovica prvošolcem podarila nahrbtnike.

Miha Ulčar; Foto: Občina Lukovica

Tagi