Utrinki z dneva odprtih vrat in predprazničnega bazarja na OŠ Janka Kersnika Brdo

Če smo mislili, da je generacija otrok danes drugačna kot smo bili mi v šolskih letih, smo se zmotili. Težko nas je bilo včasih prepričati, da bi popoldne naredili še kaj za druge, a za sedanjo generacijo to ni težko. V četrtek 24. novembra 2022, so na OŠ Janka Kersnika Brdo pripravili dan odprtih vrat, ki so ga popestrili z novoletnim bazarjem.

Ob odprtju bazarja so zaigrali člani in članice pihalnega orkestra Brdis GŠ Domžale, oddelek Brdo, ki ga vodi Tomaž Pirnat, nato pa se je vrvež okoli posameznih stojnic še povečal. Čestitke, piškoti, drobna a uporabna darila, so dobila nove lastnike, tudi knjige in igrače so šle v nove roke. A niso bile samo roke tiste, ki so bile tokrat v pogonu, tudi poslikava obraza je bila za mnoge zelo zanimiva. Da si dobil na obraz smrekico, jelenčka ali kaj drugega, pa je bilo potrebno počakati v vrsti. Ker pot sem ter tja utruja, se je potrebno tudi malo okrepčati. Zato so poskrbeli učitelji, ki so imeli na svoji stojnici vedno polno obiskovalcev, saj kokice, palačinke in še kaj okusnega prijajo po naporni hoji.

Je lahko še kaj lepšega kot povabilo na predstavitev inštrumentov in sicer tako, da zbranim zaigraš poskočno pesem. Ajda in Ema sta povabili v učilnico, kjer sta najmlajšim predstavili kitare, tube, flavte, kontrabasa, violine in citre. Patricija Štefan nam je zapela in predstavila tudi to plat poučevanja, ko ti ni treba s seboj nositi nobenega inštrumenta. Celo paleto trobil nam je tudi tokrat predstavil Luka Einfalt in zanje navdušil tudi dekleta. Na vprašanje, kateri je najtežji inštrument, je Tomaž Pirnat odgovoril, da zagotovo klavir, saj ni nikogar, da bi ga nosil na vaje.

Prijeten glasbeni večer, ki je potekal v okviru bazarja, je bil za mnoge tudi poučen, saj so Ana Novak, Urška Urbanija Žun, Luka Einfalt in Tomaž Pirnat povedali marsikaj zanimivega in poučnega o glasbi. S povedanim pa so zagotovo navdušili koga, da se bo v prihodnjem letu priključil učencem in učenkam GŠ Domžale.

Avtor: Drago Juteršek; Foto: Drago Juteršek

Tagi