Uspešno zaključili družinski bralno spodbujevalni projekt Pravljični palček

V Knjižnici Domžale smo tudi letos uspešno zaključili družinski bralno spodbujevalni projekt Pravljični palček. Organiziramo ga v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi osnovnih šol iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Trzin, Lukovica in posamezniki.

Kako pomembno je branje otrokom že v predbralnem obdobju se dobro zavedamo knjižničarke, vzgojiteljice, učiteljice, starši in stari starši, ki smo sodelovali pri izvedbi projekta. Vsem se zahvaljujemo za njihov trud, otrokom, ki jih je bilo v tem šolskem letu skupaj z njihovimi mentoricami in mentorjem kar 1591 pa iskreno čestitamo.

S pomočjo priporočilnega seznama, ki ga pripravimo v Knjižnici Domžale, so otroci spoznali nove kvalitetne slikanice, pesniške zbirke, ljudske pravljice … Njihove likovne izdelke ste si lahko ogledali na naših razstavnih panojih.

Pravljičnega palčka smo zaključili v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Založba Miš – organizatorica festivala je vsaki sodelujoči skupini podarila dve slikanici avtorice Gaje Kos – Ne pozabi na naslov. Seveda pa so bili otroci nagrajeni še z bralnim priznanjem in majhnim darilcem. Mentorice – mentorji pa so prejeli potrdilo o sodelovanju.

V knjižnici Domžale smo pripravili slavnostne zaključke s predstavitvijo darilne knjige in delavnice.

Lep pravljični pozdrav in nasvidenje jeseni.

Nives Podmiljšak in Lidija Smerkolj Turšič, Knjižnica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi